dijous, 6 de març del 2008

Cuarto dia de vaga, no hay acuerdo

Cuarto día de vaga de autobuses de TMB. Cuarto día anormal de la ciudad de Barcelona con unos servicios mínimos en horas puntas (un 50% del servicio, pero no se lo creen ni ellos) y en horas normales solo pasan 1 de cada 4 autobuses. Pensemos un momento que puede significar esto:

Pensemos (no en la niña... xD) en que hay gente que no tiene ningún otro medio de transporte alternativo como por ejemplo una parada de metro cercana, y tiene que desplazarse a su lugar de trabajo. Sabemos que hay autobuses que ya en días laborales "normales" cuya frecuencia de paso es realmente poca, cómo por ejemplo la línea 35 que pasa cada 30 minutos... No es un problema de matemáticas demasiado complicado. Las personas que no lleguen a cojer ese 1 de cada 4 autobúses , cosa fácil porqué ni siquiera se han preocupado de facilitar horarios de las salidas desde los inicios de los trayectos, ¿cuánto deben esperar?... Véis que por todo el tiempo que tarden 4 buses de esa línea en pasar, solo pasará 1... ¿qué deben hacer estas personas?

Consecuencias de esto, que otras personas que si que tengan combinaciones con el metro disponibles acudan de cabeza, lo que hace aumentar la afluencia de gente sin, el consiguiente, aumentar el paso o frecuencia de los metros... Acabas igualmente cabreado porque no puedes ni respirar dentro de los vagones; aumento del tráfico por toda la ciudad, que acaba cabreandote porque ya no solo esperas carabana en los puntos críticos de la ciudad si no en cualquier vía de ella; ...

Piden dos días de fiesta y cobrar lo mismo que hasta ahora... Conozco y muy bien trabajos que dónde solo tienes 1 día a la semana para descansar, es decir el domingo, como por poner un ejemplo, los comercios dónde se trabaja muchas más horas (más de 50 horas a la semana) por un sueldo, con perdón, de mierda.
Lo que pasa es que si se ponen en huelga los trabajadores del supermercado de debajo de casa, las personas que van a comprar pueden ir a adquirir productos a otros sitios y directamente pueden fastidiar a la empresa. OH!! pero qué acabo de decir? Si exactamente eso, que realmente joden a la empresa porque en la duración de la vaga pueden perder clientes. TMB juega a que son los únicos que provienen autobús a la ciudad cómo servicio público, el cuál estamos "obligados a utilizar", por lo que lo que llegan a conseguir es cabrear a los usuarios de toda la ciudad -y alrededores- y no alguna medida justa para ellos.

Y aún estará por llegar la vaga indefinida... porque viendo cómo van las cosas TMB tendrá otra oportunidad para cabrear a todo el mundo por tener una posición dominante -única, vamos- por el sector del que forman parte.

Hay otras maneras de solicitar días de descanso semanales sin dar el pego en el trabajo...

Firmado, una usuaria muy habitual del transporte público de Barcelona que está acostumbrada a averías en el metro, a esperar más de una hora un autobús o a perder el último por los rídiculos horarios del servicio que te impide que estudiando de tarde fuera de la ciudad puedas llegar a casa más tarde de las 11.

Laura

Blogged with Flock

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Usuaris cabrejats uniu-vos!!!

Crec que el problema principal del que denuncies aquí no és la vaga o no vaga sino l'absència de competidors al mercat de transports públics, doncs si que hi ha mitjans alternatius però aquests no satisfan les mateixes necessitats ;)

L'altre problema que despunta dintre el teu escrit es el creixent coneixement de les teories liberals que algun llibre satànic deu estar introduïnt al teu cap...XD Suposo que ja has arribat al capítol de "Quin ha de ser el paper que juguin les administracions públiques a l'economía"?

Liberalització dels transports públics ja!!!

lau ha dit...

Por lo tanto, al no satisfacer las mismas necesidad, no podemos hablar de competencia directa, que es una de las causas por las que TMB juega de esta manera JODIENDO a los usuarios que pueden depender de este servicio!

lau ha dit...

y no, aún no he llegado a ese capítulo xD

Anònim ha dit...

Se'ns follen TMB o els conductors? Si pares de treballar durant una setmana perque et pugin el sou (assumeixo que treballar menys per cobrar el mateix es un augment de sou encobert) l'empresa ha d'estar obligada a cedir davant el teu xantatge perque els consumidors estan cabrejats?

Preguntes, preguntes...

No estaria bé que el Lluis intervingués en aquesta discussió?

lau ha dit...

Sinvergüenzas! xD

Després anem a lo sostenible... :ooo

Són respostes complicades...però els usuaris són els que haurien de manar de debò, tots al carrer i que treballi la gent que vol treballar.

Després podem plantejar-nos...els conductors de TMB pq són conductors d'autobús? Pq els hi agrada aguantar gent durant 8 hores? Pq els hi agrada conduir? Pq no van poder estudiar? Si es per aquesta ultima raó hauríem de tornar al capítol de mateixes oportunitats pero no mateixos resultats no?

És cert que han de tenir molta atenció per tal de tenir acidents i tal... però conduir per ciutat és relativament fàcil... un camioner ho te molt més dificil e igualment tenen 1 dia de descans -depén de l'empresa-. :S

Anònim ha dit...

Aquí hi ha una cosa amb la que no estic d'acord... Conduïr per la ciutat no és fàcil... i més si aquesta ciutat és diu "Barcelobra".

I lo de la formació per accedir al lloc de feina d'autobusero el desconec però casi segur que no s'han passat 5 anys estudiant física quàntica per tal de cagar-se en el camioner que ha aparcat en doble fila (més demagogia!!! :) ).

D'altra banda els camioners dius que ho tenen més complicat i tenen un dia de descans. També és un món que desconec però em sembla que n'hi ha alguns que no tenen cap dia de vacances (i treballen moltes més hores de les que haurien). I no simpatitzo gens amb els camioners perque hi ha autèntics cafres al volant d'aquest monstres.

Anònim ha dit...

Ja que heu sol•licitat la meva presencia vinc. Acudiré en defensa d’una bona amiga, i al rescat d’una ment perduda, que hauria d’haver continuat amb les classes d’economia!
Heu estat mai a Xile? a part d’un país espectacular, tenen quelcom a dir en tot això de la vaga de TMB! Allà, com a mínim a la capital, Santiago de Xile, els autobusos son privats.
Si, si, com ho sentiu, la ciutat es tan gran que existeix la possibilitat de tenir més d’una companyia de bus que fa la mateixa línia o semblant. A les parades del bus hi ha "coordinadors" que informen al xofer del temps transcorregut des de l’últim bus de la companyia contraria per tal de decidir si s’ha d’accelerar o s’ha de parar per poder recollir més gent!
Quin problema tenen allà? Que hi ha carrers on mai passarà un bus excepte que existeixi prou demanda.
Però té solució? Igual si. Imaginem un altre mon, on el bus de Barcelona es privat, a la majoria de línees més habituals per exemple l'example! amb els impostos que es recaptarien a aquestes empreses es podrien finançar línees públiques, o subvencionar als privats per tal de que passin per un lloc on es consideri necessari.
Voleu dir que el transport públic a de ser sempre una empresa pública?. Crec que en varem fer una classe al respecte.
Tot i així no solucionaríem la vaga del transport ja que les vagues estan permeses. Però heu pensat en un altre mon on els senyors conductors del transport públic en lloc de deixar de treballar anessin cada dia a buscar el seu bus, fessin la seva feina, conduir per la ciutat i simplement no cobrar a la gent que puja al bus? No creieu que l’empresa TMB estaria més disposada a pactar? Però clar això suposa que els conductors s’han d’aixecar els matins per anar a treballar en lloc d’anar a fer gresca o liar la troca i trencar cotxes. Voleu dir que no aconseguiríen més reso madiàtic sobre els seus problemes?. Perquè la gent creu que tenir dret a fer vaga es igual que tenir el dret a fer el “vago”?.
No hi ha res en el llibre satànic que està llegint la Lau, excepte una crida a la llibertat de pensament, una crida a que un altre mon és possible, i que les solucions imaginatives haurien de ser una obligació, que pensar amb el cap i no amb altres parts del cos ens ha fet evolucionar.

Anònim ha dit...

@anònim

La veritat es que lo dels vaguistes-vagos ja forma part de la cultura llatina em sembla. Crec que seria una utopia el fet d'intentar convocar una jornada de vaga a la japonesa a qualsevol part del territori estatal... Ja em veig els sindicats rient per terra només de proposar-ho

Lo del llibre era broma ;) dos anys després de que el recomanessis me l'estic acabant de llegir (no perque hagi trigat 2 anys i pico sinó perque vaig començar després de reis) i la veritat es que si més gent es llegis el llibre alguna cosa milloraria, de fet, si més polítics se'l llegissin moltes coses millorarien, de fet, si els polítics callèssin i llegissin seria genial!

Que poc anònim que has quedat per cert :)

Anònim ha dit...

Afegeixo una cosa...

Poc anònim però genial ;)

Anònim ha dit...

Anònim seguirà atent a l'evolució del pensament liberal en aquests blogs.

Només afegir que la vaga japonesa consistiria en treballar més hores, jo proposava treballar les mateixes hores de sempre.

"si els polítics callèssin i llegissin seria genial"
totalment d'acord!